Historie van Verlinden Metaalbewerking

Van dorpssmederij tot familiebedrijf

Eind jaren ’40 start Frans Verlinden zijn activiteiten als zelfstandig smid. Samen met zijn echtgenote Julia Tops baat hij na verloop van tijd naast de smederij ook een ijzerwarenwinkel en een benzinestation uit. Verlinden-Tops wordt al snel een gevestigde waarde in Heultje en omstreken en Frans en Julia staan bekend om hun klantvriendelijkheid en vakmanschap. Samen met hun kinderen specialiseren ze zich door de jaren heen verder in plaatbewerking, laswerken en freeswerk.

Met de nieuwe generaties naar een nieuwe productiesite

In 1985 wordt de fakkel doorgegeven aan de kinderen en schoonzoon. Verlinden Constructiewerken bvba wordt geboren en de site in de Gravin de Merodestraat te Heultje blijkt al vlug te klein. In 1990 wordt op het industrieterrein Heultje-Hulshout een volledig nieuwe fabriekshal van 1800 m2 opgetrokken. Na het overlijden van Frans Verlinden in 1997 neemt schoonzoon Frans Van Reet het volledige bestuur over, waarna in 1999 met kleinzoon Peter Van Reet de derde generatie mee de leiding neemt. Onder hun vleugels kent Verlinden jaar na jaar een sterke groei en breidt verder uit. De productiecapaciteit wordt stapsgewijs opgebouwd en het machinepark gemoderniseerd. Er wordt geïnvesteerd in CNC-gestuurde plooibanken, lasersnijmachines en later ook in een waterjet. De constructiewerken worden afgebouwd en de focus komt op toeleveringen te liggen. “Constructiewerken” dekt niet langer de lading en de firma gaat verder onder “Verlinden Metaalbewerking”.  

Uniek in de Kempen 

Samen met onze dochterondernemingen in Hulshout en Laakdal, die voornamelijk laswerken en draaiwerken voor hun rekening nemen, beschikken we inmiddels over 8000 m2 bedrijfsruimte. Het team, dat bestaat uit 20-tal medewerkers, bedient jaarlijks klanten uit alle windstreken en sectoren van het land. Bij ons kunnen alle metaalbewerkingen in eigen beheer uitgevoerd worden, wat ons een uniek bedrijf in de regio maakt. Kortom: maatwerk én Verlinden Metaalwerken gaan hand in hand.


Onze visie

Tevreden personeel

Werk vervult een centrale functie in het leven, en daarom is het des te belangrijker om de best mogelijke werkomgeving te creëren. Flexibele werktijden, een gemoedelijke en open bedrijfscultuur en de nodige personeelsondersteuning op verschillende vlakken zorgen ervoor dat een groot aantal medewerkers al decennialang in onze onderneming actief zijn. Een duurzame relatie tussen het personeel en het bedrijf draagt niet enkel bij tot een goede werksfeer, maar verhoogt ook de productiviteit en de professionaliteit.

Ecologie

We investeren niet enkel in de modernisering van ons machinepark en de beste infrastructuur voor ons personeel, we denken ook breder dan onze sectormuren. Zo komen we onder meer door onze energieneutraliteit aan de uitdagingen van deze eeuw tegemoet. Meer dan 800 zonnepanelen werden in verschillende fases aangebracht en dekken inmiddels het volledige energieverbruik. Bovendien werd stapsgewijs alle verlichting in onze productiehallen vervangen door LED-varianten.


Top